Çocuklar İçin Bahçe Oyuncakları
Çağımız teknoloji çağı bizler bir şekilde çocukluğumuzu sokakta, parkta oynayarak onun tadını alarak geçirdik. Ama şimdiki çocuklar sokakta oynamak cümlesini bile anlamaz iken dünyayı etkisi altına alan salgın hastalık nedeniyle açık havada parka gitmenin bile keyfini çıkaramadılar. İşte böyle bir durumda eğer evinizin veya apartman bahçenizin uygun olması durumunda çocuklar için bahçe oyuncakları büyük önem arz etmektir.
Bizim için en kıymetli varlıklarımız çocuklarımız bizim yaşadığımız döneme kıyasla sıkıntılı, yasaklı bir dönemde çocukluklarını yaşıyorlar. Bu nedenle çocuklar evde tam bir hapishane hayatı içindeler. Bu konuda çocuklar için bahçe oyuncakları kurtarıcı olmaktadır. Bahçe oyunlarının faydaları konusuna da yazımızda değineceğiz.
Çocuklarımız doğduğu andan itibaren merak etme, öğrenme ve uygulama üzerine beyin gelişimlerini tamamlarlar. Teknolojinin son hızla ilerlemesi onların merak etme ve öğrenme aşamasını hızla atlayıp uygulama aşamasına geçmesine neden olmaktadır. Nedir bu aşama? Örneğin kendi çocukluğumuzu düşünelim okulda verilen ödev evde mevcut kitap ve ansiklopedilerden araştırılır, yeterli bilgiye ulaşılamazsa kütüphaneye gidilir orada araştırılırdı. Şimdi böyle bir çalışma yok, olmadığı gibi çocuklarımızın araştırma yapmak, merak etmek gibi bir uğraşları da yok maalesef.
Bilgisayar ve internet çağı olması bilgiye kolay ulaşmayı sağlıyor. Bu nedenle işte bu sebepten çocuklarımızda merak etme, öğrenme aşamaları çok fazla gelişmiyor. Sonuç odaklı yetişmeleri nedeniyle de sürekli sıkılan, hiçbir şeyden keyif almayan bir derece de mutsuz çocuklar yetiştiriyoruz. Bizler bunlara engel olmak için neler yapmalıyız? Gelin birlikte bakalım;
Çocuklar İçin Bahçe Oyuncaklarının Faydaları Nelerdir?
Çocukların mutlu olması, daha araştıran, öğrenmek için çabalayan olmasının çocuklar için bahçe oyuncakları ile ne alakası var diyebilirsiniz. Aslında tamamen bağlantılı bir konudur. Bir çocuğun karakterinin oturduğu son yaş olarak uzmanlar yedi yaş demektedir. Atalarımız da aynı düşünceyi “bir insan yedisinde neyse yetmişinde de odur.” diyerek bizlere öğretmemiş midir? Evet yedi yaşına kadar bir çocuğa ne verdiniz ise onun meyvelerini toplamaya başlayacaksınız.
Yeni doğan bir bebekle yeteri kadar ilgilenmez, onunla konuşmaz, onun ihtiyaçlarını doğru düzgün gidermezseniz sağlıklı bir birey yetiştiremezsiniz. Birçok anne baba bilir çocuk doğduğu an itibariyle çevresini tanımaya onları taklit etme yöntemi ile öğrenmeye başlar. Mesela kendi el ve ayaklarını bile anlayamaz, tanıyamaz, doğru düzgün hareket ettiremezken zamanla kendine uzatılan nesneyi tutmayı hatta ağzına götürmeyi bilir. İşte bunlar çocukta motor hareketler olarak adlandırılan hareketlerdir.
Bebeğin ve ilerleyen zamanda çocukluğunda motor hareketleri yapması önemlidir. Bu gelişiminin iyi olduğunu gösterir. Bunlar da yaşanan gecikme ve aksaklıklar bebeğin ve çocuğun bedensel ve ruhsal gelişiminin kontrolü için önemlidir. Ev içinde bebeğiniz için kullandığınız oyun minderi ve oyun parkı ürünleri çocuğunuzun büyümesi ve evinizin bahçesi var ise çocuklar için bahçe oyuncakları olarak yerini alır. Dilerseniz evinizin müsaitlik durumuna göre boş bir odanıza bu oyuncaklardan uygun olanını kurabilirsiniz.
Dijital çağda çocukların oyun anları kısıtlanmaktadır. Aslında bir noktada buna bizde sebep olmaktayız. Nasıl mı? Yemek yemekte nazlanan bebeğimiz veya çocuğumuza tablet veya akıllı cep telefonlarında açtığımız videolar ile. Çocuk sürekli hızla değişen görüntülere dalıyor bizlerde bu arada ne yediğini dahi bilmeyen çocuğumuzu doyurmanın haksız mutluluğunu yaşıyoruz. Aslında çocuklar için bahçe oyuncakları ile oynamış bir çocuk hareket etmiş efor harcamış ve doğal olarak acıkmış olarak gelir ve o sizden yemek ister.
Çağımızın bir diğer sorunu obezite ve çocuklarda yaşanan hormonsal değişiklikler. Obezite aktif olmayan, sağlıksız beslenen bireylerin vücutlarında harcanamayan enerjinin yağa dönüşmesi sonucu kişinin normal vücut ağırlığının üzerine çıkmasıdır. Bizler eskiden bu kadar obezite sorunu olan çocuk görüyor muyduk? Hepimizin cevabı hayır olacaktır. Çünkü bizler en azından sağlıklı, organik ürünlerle besleniyor ve sürekli hareket ediyorduk.
Sağlıklı beslenmeme, işlenmiş gıdalar tüketme çocuklarımızın hormonlarında geri dönüşü imkansız değişiklikler yaşamalarına ve sağlıklarını yavaş yavaş kaybetmelerine neden olmaktadır. Hızlı hayatın hızlı yemekleri sağlıklarını tehdit etmektedir. Erken ergenlik yaşamalarına ve hormonsal değişimlere neden olmaktadır. Halbuki oyun çağındaki çocuklar için bahçe oyuncakları onların sağlıklı hareket etmesine yarar sağlar ve almış oldukları fazla enerjiyi harcamaları ve böyle sağlıksız kilo alımlarını da engeller.
Çocuklar için bahçe oyuncakları üretim olarak da çocuklar için zarar vermeyen maddelerden üretildiği için faydalıdır. Bu oyuncakları üretilirken sağlığa zararlı olmayan, kanserojen madde içermeyen ürünlerden imal edilmektedir. Ayrıca her türlü kaza, düşme gibi durumlarda çocukların minimum zarar görmesini sağlayacak ekipmanlar kullanılarak yapılmaktadır.
Renk ve şekilleri çocukların seveceği şekilde tasarlanmaktadır. Demonte özelliği sayesinde dilediğiniz yerde ve dilediğiniz şekilde kurmanıza yardımcı olur. Aldığınız ürünleri hiçbir zorluk yaşamadan rahatlıkla kurabilirsiniz.
Yorum Yap